maandag 2 februari 2015

Kim's favoriete boekcovers

Kim's favoriete ... is een rubriek waarin ik iedere week een ander onderwerp kies waarvan ik een favorietenlijstje in willekeurige volgorde maak; dat kan variƫren van boeken tot gamen en van dieren tot winkelsteden, maar vandaag ga ik het hebben over mijn favoriete boekcovers.

Delynia - Minca Huiberts:
Ik vind deze cover een soort rust uitstralen. Het boek vertelt het verhaal over een meisje die op een dag wakker word in een andere wereld. Ik heb het boek nog niet gelezen maar als ik de cover zie dan zie ik die wereld al helemaal voor me. Als ik al voorstellingen kan maken voordat ik het boek lees zit het wel goed, denk ik.
Robijnrood - Kerstin Gier:
Eigenlijk vind ik alle covers van deze trilogie mooi, maar deze vind ik toch het aller mooiste. De covers van deze trilogie geven me altijd zo'n sprookjesboek gevoel en daarnaast vind ik de kleur van de letters ook heel goed matchen met de rest van de cover en de jongen en het meisje vind ik ook super mooi getekend. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ik van deze trilogie ga vinden.

Het magische duister - Caro King:
Hij is kleurrijk, maar tegelijk ook zo donker en dat meisje dat verstrengelt zit in de titel. Ik vind de cover in het echt eigenlijk nog mooier dan op de foto. Ik zag na het maken van de foto dat de prijssticker er nog opzat.

Dit is dan weer een hele stoere cover met een heel stoer gekleed meisje; rode handschoenen, zwarte jas, capuchon op, draak op der buik. Als ik zo'n type op straat zou tegenkomen zou ik er met een boog omheen lopen, omdat ze er wel redelijk gevaarlijk uit ziet. Toch spreekt deze cover me aan en maakt het me ook erg nieuwsgierig naar het verhaal. Zou het personage net zo stoer zijn als dat ze er op de cover uit ziet?

Eigenlijk vind ik alle covers van Erin Hunter mooi, maar deze spant toch wel de kroon, vooral de handcover is heel mooi. Vooral die ijsbeer vind ik super mooi getekend. Ze hebben ook hele mooie kleurtinten gebruikt; licht maar niet te vel. De covers van de vervolgen vind ik ook erg mooi, maar wel iets minder.
Dit was Kim's favoriete ... voor deze week. Het was gelijk ook een hele moeilijke en heb ook alleen gekeken naar boekcovers van boeken die ik heb. Ik hoor graag wat jullie van deze rubriek vinden.

Wat is jou favoriete boekcover?

4 opmerkingen: